Przepis na biscotti z moreli
Przepis Fakty 0 (0) Aktywny: 20 min. Razem: 65 min Robi się: 30 biscotti Oceń i skomentuj Składniki Zapisz Przepis 3 szklanki (około 15 uncji) mąki uniwersalnej 1 łyżeczka proszku do...
Przepis Fakty 0 (0) Aktywny: 20 min. Razem: 65 min Robi się: 30 biscotti Oceń i skomentuj Składniki Zapisz Przepis 3 szklanki (około 15 uncji) mąki uniwersalnej 1 łyżeczka proszku do...
Przepis Fakty
0
(0)
Aktywny: 20 min. Razem: 65 min Robi się: 30 biscottiOceń i skomentuj
Ustawić stojak piekarnika na górną i dolną środkową pozycję i rozgrzać piekarnik do 350°F. Wyłóż dwie blachy do pieczenia papierem pergaminowym. W małej misce, ubij razem mąkę, proszek do pieczenia i sól; odstaw na bok.
W dużej misce, wymieszaj cukier, jajka i żółtka za pomocą miksera elektrycznego, aż staną się jasne i kremowe, około 3 minuty. Wmieszać wanilię. Wsypać mąkę, aż do połączenia, następnie wmieszać morele.
Używając oprószonych mąką rąk, podziel ciasto na 4 części. Uformuj każdy kawałek ciasta w kłodę o szerokości 3 cali. Piecz, aż będzie suche i sztywne, ale nie będzie miało ciemnego koloru, 35 minut. Wyjmij ciasteczka z piekarnika i użyj ząbkowanego noża, aby pociąć ciasto na 1-calowe ciasteczka. Ułóż ciasteczka przeciętą stroną do góry na blasze do pieczenia i piecz aż będą złote i suche, kolejne 15 minut. Przełóż ciasteczka na stojak do studzenia. Biscotti będą przechowywane w szczelnym pojemniku przez około tydzień.
elektryczna ubijaczka, blachy do pieczenia, pergamin, ząbkowany nóż