Przepis na klasyczne ciasto brzoskwiniowe
Fakty dotyczące przepisu 0 (0) Aktywny: 30 min. Całość: 4 godz. Oceń i skomentuj Składniki Zapisz Przepis Jeden przepis na Łatwe ciasto, jedna połowa uformowana i schłodzona w formie, druga...
Fakty dotyczące przepisu 0 (0) Aktywny: 30 min. Całość: 4 godz. Oceń i skomentuj Składniki Zapisz Przepis Jeden przepis na Łatwe ciasto, jedna połowa uformowana i schłodzona w formie, druga...
Fakty dotyczące przepisu
0
(0)
Aktywny: 30 min. Całość: 4 godz.Oceń i skomentuj
Rozgrzać piekarnik do 425° F. W dużej misce, połączyć plasterki brzoskwiń, cukier, skrobię kukurydzianą lub tapiokę i skórkę z limonki. Wymieszaj mieszankę, aż brzoskwinie będą równomiernie pokryte, a następnie przelej do przygotowanej, schłodzonej formy.
Przykryj owoce przygotowaną, schłodzoną górną warstwą ciasta i uformuj według uznania. Chłodź uformowane ciasto przez co najmniej 20 minut.
Posmarować wierzch schłodzonego ciasta jajkiem tuż przed pieczeniem. Posypać cukrem i piec w temperaturze 425° przez 15 minut, obracając ciasto w połowie pieczenia. Po 15 minutach, zmniejsz temperaturę piekarnika do 375° i piecz przez 30-40 minut, obracając go w połowie pieczenia. Piecz, aż wierzch będzie złotobrązowy, a nadzienie będzie bulgotać na całej powierzchni.
9-calowy talerz do pieczenia