Przepis na ciasto kokosowe z mango do góry nogami
Przepis Fakty 3.5 (7) Aktywny: 15 min. Całość: 2 godz. Wykonuje: 1 ciasto Oceń i skomentuj Składniki Zapisz Przepis 10 łyżek stołowych (5 uncji) niesolonego masła, podzielone...
Przepis Fakty 3.5 (7) Aktywny: 15 min. Całość: 2 godz. Wykonuje: 1 ciasto Oceń i skomentuj Składniki Zapisz Przepis 10 łyżek stołowych (5 uncji) niesolonego masła, podzielone...
Przepis Fakty
3.5
(7)
Aktywny: 15 min. Całość: 2 godz. Wykonuje: 1 ciastoOceń i skomentuj
Ustaw stojak piekarnika na środkowej pozycji i rozgrzej piekarnik do 350°F. Wlej 4 łyżki roztopionego masła do 9-calowej tortownicy i zawiruj, aby pokryć dno. Równomiernie posypać dno tortownicy brązowym cukrem. Ułożyć plasterki mango w jednej równej warstwie na cukrze.
W dużej misce ubij pozostałe 6 łyżek roztopionego masła z cukrem, solą, jajkami, mlekiem kokosowym i wanilią. W małej misce ubij mąkę, wiórki kokosowe i proszek do pieczenia, aż do połączenia. Wbij do masy jajecznej, aż do połączenia. Rozprowadź na patelni na owocach i wygładź wierzch.
Piec do uzyskania złotego koloru, a wykałaczka włożona do środka będzie wychodzić czysta, 45 do 50 minut. Pozostawić ciasto do ostygnięcia na patelni przez 45 minut. Przesuń nożem wzdłuż wewnętrznej krawędzi patelni, aby poluzować ciasto, następnie odwróć na talerz lub stojak do chłodzenia, aby dokończyć studzenie.
9-calowa tortownica
Oceń ten przepis W ogóle mi się to nie podoba. To nie jest najgorsze. Pewnie, że się nada. Jestem fanem - polecam. Niesamowite! Uwielbiam go! Dzięki za ocenę!