Oto przepis na prawdziwą włoską pizzę i wszystko, co musisz wiedzieć, aby zrobić ją w domu! Zawiera tutorial dotyczący ciasta na pizzę oraz wideo krok po kroku.
Chcesz zrobić prawdziwą włoską pizzę w domu? Od ponad 10 lat Alex i ja zgłębiamy sztukę domowej, rzemieślniczej pizzy. Odbyliśmy nawet kilka podróży do Włoch, aby przywieźć sekrety z Rzymu i Neapolu. Chcesz zrobić najlepsze domowe ciasto i sos do pizzy? Chcesz ją upiec na gorącym kamieniu do pizzy? Pokażemy Ci, jak to wszystko zrobić. Zróbmy razem włoską pizzę!
Co to jest włoska pizza?
Zanim zaczniemy: czym jest prawdziwa włoska pizza? Amerykańska pizza na dowóz w niczym nie przypomina włoskiej pizzy. Ale tak jak w przypadku każdej popularnej potrawy, istnieją różne style włoskiej pizzy w zależności od regionu i metody. Na przykład:
- W Rzymie: Jest rzymski szef kuchni pizzy o nazwie Bonci, który wyrobił sobie markę, robiąc prostokątną pizzę z grubej skórki z niesamowitymi, jasnymi kolorowymi dodatkami (zobacz nasz post o Rzymie!).
- W Neapolu: Neapol jest miejscem narodzin samej pizzy, a tutaj skórka pizzy jest cienka i elastyczna! Jest ona pokryta pikantnymi pomidorami, często jest to prosta pizza margherita.
Oto nasza definicja włoskiej pizzy:
pizza o prostych smakach i elastycznej, cienkiej skórce, która jest pieczona w bardzo gorącym piecu. (Przepis, którym podzielimy się poniżej, jest elegancko prosty: doskonała skórka, pikantny sos pomidorowy, świeża mozzarella i jaskrawo zielone, domowe pesto bazyliowe.
Włoska skórka na przenośniku do pizzy
Czego potrzebujesz: narzędzia do włoskiej pizzy
Zanim zaczniesz przyrządzać włoską pizzę, będziesz potrzebować kilku specjalnych narzędzi. Jesteś w tym po to, aby wygrać? W takim razie potrzebujesz tych dwóch narzędzi, aby przyrządzić naprawdę wspaniałą włoską pizzę:
- Kamień do pizzy: Kamień do pizzy jest tym, co sprawia, że włoska skórka pizzy jest chrupiąca na zewnątrz i miękka w środku. Oto kamień do pizzy, który polecamy, a także nieco więcej na temat najlepszych kamieni do pizzy i pielęgnacji kamieni do pizzy.
- Łopatka do pizzy: Łopatka do pizzy jest używana do przesuwania pizzy na gorący kamień do pizzy w piecu. Wypróbuj tę aluminiową łopatkę do pizzy lub tę przenośnikową łopatkę do pizzy. Ta przenośnikowa łopatka do pizzy jest warta dodatkowej inwestycji, ponieważ bardzo ułatwia wysuwanie pizzy z pieca.
Jak zrobić włoskie ciasto na pizzę
Wszystko zaczyna się od dobrego włoskiego ciasta na pizzę. Alex i ja potrzebowaliśmy 10 lat, aby stworzyć nasz idealny przepis na ciasto! Nauczyliśmy się kilku rzeczy od niektórych z najlepszych szefów pizzerii w Ameryce, którzy sami studiowali pizzę w Neapolu. Oto kilka wskazówek:
- Jeśli możesz, używaj doskonałej mąki (Tipo 00). Używana przez nas mąka nazywa się Tipo 00; jest to mąka używana w neapolitańskich pizzeriach. Dzięki niej uzyskuje się piękne, elastyczne i puszyste ciasto. Mąkę Tipo 00 kupujemy przez Internet. Jeśli nie możesz jej znaleźć, możesz użyć zwykłej.
- Użyj odpowiedniego przepisu. Ten przepis na ciasto do pizzy jest naszym idealnym sposobem! Robimy je za pomocą miksera, ale możesz również zagnieść je ręcznie. Możesz też wypróbować nasz łatwy przepis na cienkie ciasto, który pozwoli Ci uzyskać cieńsze ciasto, które następnie rozwałkujesz.
- Obejrzyj nasz film! O cieście najłatwiej dowiedzieć się oglądając je. Ponieważ nie możemy przyjść do Twojej kuchni, oto następna najlepsza rzecz! Poniżej znajduje się filmik, na którym Alex pokazuje, jak zrobić i rozciągnąć ciasto na włoską pizzę. Gorąco polecamy obejrzenie tego filmu przed wypróbowaniem przepisu!
Video: Jak zrobić włoskie ciasto na pizzę (1:45 minut!)
Polej łatwym włoskim sosem do pizzy
Do tej włoskiej pizzy wykorzystujemy nasz najlepszy przepis na sos do pizzy. Jest on naprawdę najlepszy, ponieważ zapewnia wspaniały smak z wysokiej jakości składników. Co więcej, jego przygotowanie zajmuje tylko 5 minut! Dzięki niemu uzyskasz najbardziej aromatyczny sos do pizzy, jaki kiedykolwiek jadłeś, przypominający pizzę prosto z Neapolu. (Przynajmniej tak nam się wydaje!) Oto kilka wskazówek:
- W blenderze, ubij razem pomidory z puszki, czosnek, oregano i odrobinę soli. To wszystko! 5 minut, góra.
- Upewnij się, że używasz pieczonych pomidorów. Pomidory prażone na ogniu są coraz łatwiej dostępne w większości sklepów spożywczych w USA. Jeśli nie możesz ich znaleźć, użyj pomidorów najwyższej jakości, jakie uda Ci się znaleźć.
Posmaruj domowym pesto (lub najlepszej jakości kupionym w sklepie)!
W tym przepisie na włoską pizzę, postawiliśmy na prostotę: sos pomidorowy, ser mozzarella i domowe pesto. Prostota tych smaków jest naprawdę zachwycająca. Dodaj pesto po
upieczeniu pizzy, aby uzyskać najświeższy smak i najjaśniejszy kolor. Oto kilka uwag na temat dodatku pesto:
- Domowe pesto ma najjaśniejszy zielony kolor. Ten przepis na pesto, którego użyliśmy to nasz najlepszy przepis na pesto bazyliowe. Robi się je poprzez zmiksowanie w robocie kuchennym świeżych liści bazylii, orzeszków piniowych, parmezanu, soku z cytryny i oliwy z oliwek, aż powstanie jasno zielona pasta.
- Spróbuj jednego z naszych wariantów, aby nadać mu nowy charakter. Spróbuj naszego bazyliowego Pesto z Nerkowców, Bazyliowego Pesto Orzechowego lub nawet Wegańskiego Pesto z Nerkowców.
- Możesz też użyć najwyższej jakości pesto kupionego w sklepie. Smak jest lepszy z domowym pesto, ale w dzisiejszych czasach jest wiele świetnych opcji kupnych. Czasami kolor na zakupionych sosach pesto może wyglądać bardziej brązowo niż zielono. Jeśli chcesz uzyskać jasną zieleń jak na zdjęciu, najlepiej użyć pesto domowej roboty.
Ten przepis na włoską pizzę jest...
Wegetariańska.
Drukuj
zegar ikona zegara ikona sztućców ikona sztućców ikona flagi ikona flagi ikona folderu ikona folderu ikonainstagraminstagram ikonapinterest ikonafacebookfacebook ikonaprintprint ikona kwadratów ikona serc ikona serc lita ikona serc lita ikona
Przepis na włoską pizzę (zrób ją jak profesjonalista!)
-
Autor:
Sonja
-
Czas przygotowania: 1 godzina
-
Czas gotowania: 7 minut
-
Całkowity czas: 1 godzina 7 minut
-
Wydajność: 8 kromek 1x
Przepis do wydrukowania
Przepis na szpilki
Opis
Oto przepis na prawdziwą włoską pizzę i wszystko, co musisz wiedzieć, aby zrobić ją w domu! Zawiera samouczek wyrabiania ciasta na pizzę oraz wideo krok po kroku.
Składniki
Skala
1x2x3x
- 1
piłka Best Pizza Dough (lub Food Processor Dough lub Thin Crust Dough)
- ⅓ filiżanka
Najlepszego Sosu do Pizzy Domowej roboty
- ¾ filiżanki rozdrobnionego sera mozzarella lub 2 do 3
uncji świeżej mozzarelli
- 3 łyżki stołowe
Best Basil Pesto lub Basil Cashew Pesto
- Mąka semolina lub mączka kukurydziana, do posypania blachy do pizzy
Instrukcje
- Przygotować ciasto na pizzę:
Postępuj zgodnie z przepisem Best Pizza Dough, aby przygotować ciasto. (Przygotowanie zajmuje około 15 minut, a odpoczynek 45 minut).
- Umieść kamień do pizzy w piekarniku i rozgrzej go do 500°F. LUB rozgrzać piekarnik do pizzy (oto piekarnik do pizzy, którego używamy).
- Przygotować sos do pizzy:
Przygotuj sos do pizzy 5 Minute Pizza Sauce.
- Przygotuj ser:
Jeśli używasz świeżego sera mozzarella, pokrój go na kawałki o grubości ¼ cala (patrz zdjęcie). Jeśli jest to bardzo wodnista świeża mozzarella (wszystkie marki się różnią), możesz pozwolić jej usiąść na ręczniku papierowym, aby usunąć wilgoć na około 15 minut, a następnie wytrzeć mozzarellę ręcznikiem papierowym, aby usunąć dodatkową wilgoć.
- Upiecz pizzę:
Kiedy piekarnik jest gotowy, posyp łopatkę do pizzy mąką kukurydzianą lub semoliną (Jeśli nie masz łopatki do pizzy, możesz użyć blachy do pieczenia bez obręczy lub tylnej części blachy do pieczenia z obręczą. Ale łopatka do pizzy jest warta inwestycji!) Rozciągnij ciasto w okrąg; zobacz Jak rozciągnąć ciasto na pizzę, aby uzyskać instrukcje. Następnie delikatnie umieścić ciasto na łopatce do pizzy.
- Rozprowadzić sos do pizzy na cieście używając tylnej części łyżki, aby utworzyć cienką warstwę. Dodaj ser mozzarella. Posyp kilkoma szczyptami soli koszernej.
- Użyj łopatki do pizzy, aby ostrożnie przenieść pizzę na rozgrzany kamień do pizzy. Piecz pizzę, aż ser i skórka ładnie się zarumienią, około 5 do 7 minut w piekarniku (lub 1 minutę w piecu do pizzy).
- Posmarować pesto bazyliowym. Pokroić na kawałki i natychmiast podawać.
- Kategoria:
- Danie GłówneMetody
- :
- PieczoneKuchnia
- : Włoska
Słowa kluczowe:
włoska pizza, pizza w stylu włoskim, prawdziwa włoska pizza, Czy pizza jest włoska
Czy zrobiłeś ten przepis?
Najlepszy przepis na
zakwas buraczany zobacz teraz !
Oznacz @acouplecooks na Instagramie i opatrz go hasztagiem #acouplecooks
Szukasz więcej przepisów na pizzę?
Poza tym przepisem na włoską pizzę, poniżej znajdziesz kilka naszych ulubionych przepisów na pizzę, które mogą Cię zainspirować:
Najlepsza pizza- Margherita PizzaPesto
- PizzaMushroom
- PizzaVeggie
- Supreme
Pizza Najlepsza- Taco
- Pizza
- Domowa pizza serowaMediterranean
Pizza- Idealna pizza neapolitańskaBreakfast
- Pizza
- Loaded Mexican
- PizzaNajlepsza
pizza- z
- sardelamiNajlepsza
pizza- wegańskaEgggg
Pizza- with PecorinoEasy
- Calzone
- RecipeKitchenAid
Pizza- Dough RecipePizza
- Topping Ideas
.