Bita Ricotta
Ten przepis na bitą ricottę sprawia, że w 5 minut powstaje imponująca, łatwa przystawka! Dodaj do niej miód, aby uzyskać bogaty, pikantny, słodki smak. Masz 5 minut? Więc możesz przygotować tę oszałamiająco prostą przystawkę: Bita...
Ten przepis na bitą ricottę sprawia, że w 5 minut powstaje imponująca, łatwa przystawka! Dodaj do niej miód, aby uzyskać bogaty, pikantny, słodki smak. Masz 5 minut? Więc możesz przygotować tę oszałamiająco prostą przystawkę: Bita...
Ten przepis na bitą ricottę sprawia, że w 5 minut powstaje imponująca, łatwa przystawka! Dodaj do niej miód, aby uzyskać bogaty, pikantny, słodki smak.
Masz 5 minut? Więc możesz przygotować tę oszałamiająco prostą przystawkę: Bita Ricotta
! Ten przepis został zainspirowany przepisem, który podaliśmy w śródziemnomorskiej restauracji. Połączenie puszystego, pikantnego sera i złocistego miodu sprawiło, że wszyscy wylizywaliśmy nasze talerze. To kremowa, słona i słodka perfekcja, którą można podać z ciepłym chlebem. Jest to idealna przystawka do każdego posiłku: a jej przygotowanie nie może być łatwiejsze. (Dosłownie.)Co to jest bita ricotta? Jest to po prostu ser ricotta, który jest przyprawiony i ubijany aż do uzyskania kremowej konsystencji, a następnie podawany jako dip. Do przygotowania tego przepisu na bitą ricottę potrzebujesz jedynie garści składników, dzięki czemu idealnie nadaje się on na proste przyjęcia. Nieotwarty ser ricotta zachowuje trwałość w lodówce przez około 2 tygodnie, więc weź pojemnik i możesz go przygotować w każdej chwili. Oto, czego będziesz potrzebować:
Najłatwiejszym sposobem na zrobienie bitej ricotty jest użycie trzepaczki, ale jeśli wolisz, możesz użyć do tego miksera. Oto nasze uwagi dotyczące tego procesu:
Jedna uwaga na temat bitej ricotty: najbardziej lubimy ten przepis, gdy ma temperaturę pokojową. Zimna ricotta z ciepłym chlebem nie była dokładnie tym, co zapamiętaliśmy z restauracji, którą próbowaliśmy odtworzyć (a tak przy okazji, była to Abigail Street w Cincinnati).
Możesz podać ten przepis na bitą ricottę od razu, ale zalecamy pozostawienie jej na około 15 minut, aby osiągnęła temperaturę pokojową. Możesz też po prostu wyjąć ricottę z lodówki na około 15 minut przed przygotowaniem.
Niebo jest nieograniczone, jeśli chodzi o podawanie tego przepisu na bitą ricottę! Mamy kilka opinii na temat tego, co smakuje najlepiej, ale nie krępuj się dodać swój spin do tego łatwego przepisu.
Szukasz więcej pomysłów na przystawki? Uwielbiamy proste sposoby, które ułatwiają organizację przyjęć. Oto kilka dodatkowych pomysłów:
Wegetariański i bezglutenowy.
Drukuj zegar ikona zegara ikona sztućców ikona sztućców ikona flagi ikona flagi ikona folderu ikona folderu ikonainstagraminstagram ikonapinterest ikonafacebookfacebook ikonaprintprint ikona kwadratów ikona serc ikona serc litych ikona serc litych★★★★★
Najlepszy przepis na
zakwas buraczanyzobacz teraz !
5 z 1
recenzjiPrzepis na bitą ricottę sprawia, że w 5 minut powstaje imponująca, łatwa przystawka! Dodaj do niej miód, aby uzyskać bogaty, pikantny, słodki smak.
Słowa kluczowe:
Bita ricottaOznacz @acouplecooks na Instagramie i opatrz go hasztagiem #acouplecooks